Zawartość aloe vera

Bienfaits de l'AloeLiście aloesu z rodzaju Aloe vera to źródło mleczka aloesowego i żelu aloesowego , zaś alona to produkt otrzymany na drodze suszenia mleczka aloesowego, zawierający głównie glikozydy antranoidowe wykazujące właściwości przeczyszczające, natomiast żel aloesowy to mieszania wielu składników m.in. glikoprotein, polisacharydów, antranoidów, aloenin i mik

Bienfaits de l'AloeLiście aloesu z rodzaju Aloe vera to źródło mleczka aloesowego i żelu aloesowego , zaś alona to produkt otrzymany na drodze suszenia mleczka aloesowego, zawierający głównie glikozydy antranoidowe wykazujące właściwości przeczyszczające, natomiast żel aloesowy to mieszania wielu składników m.in. glikoprotein, polisacharydów, antranoidów, aloenin i mikroelementów. Wśród aktywnych składników soku z aloesu należy wymienić: Glikoproteiny (lektyny) czyli polimery białek i węglowodorów, odgrywające rolę immunodulatora (podwyższają odporność organizmu)

Polisacharydy stanowią główny składnik aloesforever substancji śluzowych żelu aloesowego, wykazują właściwości odtruwające i przeczyszczające oraz pobudzają produkcje przeciwciał, wspomagając układ immunologiczny

Polipeptydy wykazujące właściwości antygrzybowe Enzymy (izoenzym desmutazy ponadtlenkowej) neutralizujące wolne rodniki Antranoidy (pochodneantracenu), czyli aktywne składniki mleczka aloesowego posiadające właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne Aloeiny wykazujące właściwości przeciwgrzybiczne, stosowane są jako markery do standaryzacji preparatów farmaceutycznych Ligniny – dzięki nim sok z aloe vera znakomicie wnika w głąb ludzkiej skóry Pochodne chromu o właściwościach antyoksydacyjnych i pochłaniające promieniowanie UVA i UVB Mikroelementy (m.in. sód, potas, magnez, wapń, żelazo, cynk) i witaminy (z grupy B: B1, B2, B6, B12 oraz C, E, prowitamina A, kwas foliowy)